top of page
Zoeken

Ben jij een herfsttype? Styling en advies trendy juwelen. Lola et vie juwelen zoekt het uit

Bijgewerkt op: 16 jul. 2023

Het "#herfsttype " verwijst meestal naar een van de vier #seizoenskleurtypes in de #kleuranalyse. De kleuranalyse is een systeem dat helpt bij het bepalen van de kleuren die het beste bij iemands huidskleur, oogkleur en haarkleur passen. Het #herfsttype wordt geassocieerd met warme, diepe en rijke kleuren.


Mensen met een herfsttype hebben over het algemeen een warme ondertoon in hun huidskleur. Ze hebben vaak een medium tot donkere huidskleur met een gouden of perzikkleurige ondertoon. Hun haarkleur kan variëren van donkerbruin tot kastanjebruin, rood of goudbruin. Hun oogkleur is meestal bruin, hazelnoot of groen met een warme tint.


Voorbeelden van herfstypes


Enkele kleuren die doorgaans goed passen bij het herfsttype zijn warme aardetinten, zoals roestbruin, kaneel, olijfgroen, mosterdgeel en diepe bronskleuren.


  • Natuurlijke stoffen: Kies voor kledingstukken gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, kasjmier, suède en katoen. Deze stoffen hebben een warme uitstraling en passen goed bij het herfsttype.

  • Laagjes: Herfstoutfits kunnen goed gelaagd worden met bijvoorbeeld een trui, vest, sjaal of een leren jas. Dit geeft diepte en textuur aan je look.

  • Prints: Herfstachtige prints zoals bloemen, #paisley of herfstbladeren kunnen een leuke toevoeging zijn aan je kledingkeuze. Kies prints in warme kleurencombinaties die passen bij het herfsttype.

  • Texturen: Kledingstukken met textuur, zoals #kabelbreisels, ribfluweel of tweed, voegen visuele interesse toe aan je outfit en passen goed bij de warme uitstraling van het herfsttype.

Vermijd:

  • Koele kleuren: Probeer koele kleuren zoals helderblauw, fuchsia of zilver te vermijden, omdat deze kleuren mogelijk niet goed harmoniëren met de warme ondertoon van het herfsttype.

  • Te lichte kleuren: Vermijd te lichte tinten zoals pastelkleuren, omdat deze minder flatterend kunnen zijn voor het herfsttype.

Voorbeelden van kledij en kleuren


Ook rijke juweelkleuren, zoals diep paars, #smaragdgroen en #donkerblauw, staan hen vaak goed. Het vermijden van koele, heldere kleuren zoals felblauw of zilver kan worden aanbevolen, omdat deze kleuren mogelijk niet zo goed harmoniëren met de warme ondertoon van het herfsttype.

Het herfsttype kan ook gebruik maken van warme metallics, zoals goud en koper, in hun sieraden en accessoires. Deze tinten sluiten goed aan bij hun warme kleurenpalet en voegen een vleugje luxe toe aan hun look.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kleuranalyse en seizoenskleurtypes algemene richtlijnen zijn en niet voor iedereen strikt gelden. Het doel is om kleuren te vinden die je natuurlijke schoonheid versterken en je laten stralen. Het kan nuttig zijn om een professionele #kleurenconsulent te raadplegen voor een meer gedetailleerde analyse en advies op maat


Voorbeelden van oorbellen die mogelijk zijn

Deze oorbellen vindt je allemaal op de #webshop www.lola-et-vie.com

Jullie kunnen het al raden, mijn volgend blog gaat over het #wintertype en ook een stukje over wat als je haarkleur verandert, want dan kan je wel eens van type veranderen.


Blijf het gewoon volgen. Liefs vie x


14 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page