top of page
Zoeken

21 juli, iedereen een prettige nationale feestdag, een dag in teken van roze

Voorstander of niet,

Graag had ik het even over ons prachtige #prinsesElizabeth die in maart verscheen in een prachtige roze outfit, roze voor velen een kleur not done, maar o zo mooi. Ons #PrinsesElizabeth is een #zomertype vandaar dat het #roze haar voorbeeldig staat. Nogmaals het bewijs als je de juiste kleuren draagt dat je er perfect uit ziet.


Roze is momenteel zeer hip, en zal zeker nog een lange tijd hip blijven, want daar zorgt niet alleen ons #PrinsesElizabeth voor maar natuurlijk ook de nieuwe film van #Barbie

In de nieuwe #Barbiefilm worden Barbie en Ken verbannen uit de perfecte fantasiewereld waarin ze leven en gaan ze op ontdekkingsreis in de echte wereld. in de hoofdrol zie je #Margot Robbie als #Barbie en #RyanGosling als #Ken


Even zat de wereld zonder roze verf:'Alle tintien roze moeten zo fel zijn dat het eigenlijk te veel wordt'

De langverwachte #Barbie-film had roze verf nodig. Niet zomaar roze: regisseur #GretaGerwig wilde het felste roze dat op de markt te krijgen is. Tot de laatste druppel. Het leidde ertoe dat de wereld even zonder zat. LAUREN VAN DER PAS5 juni 2023, 17:00


Maar zeg niet zomaar Roze tegen Roze, want roze betekent zoveel meer


Roze is een kleur die vaak wordt geassocieerd met #vrouwelijkheid, zachtheid, tederheid en #romantiek. Het is een tint van de kleur rood, die wordt gecreëerd door het mengen van rood met wit. De specifieke tinten roze kunnen variëren van lichtroze tot fel roze, en elke tint kan verschillende emoties en gevoelens oproepen. Cultuur en betekenissen kunnen van land tot land en van cultuur tot cultuur variëren, maar in veel westerse samenlevingen wordt roze traditioneel gezien als een kleur die geassocieerd wordt met meisjes en vrouwelijkheid. In de afgelopen jaren is er echter een groeiende beweging geweest om stereotypen rond kleuren te doorbreken, waardoor roze niet meer uitsluitend als een "meisjeskleur" wordt beschouwd.

In de natuur komen verschillende prachtige roze tinten voor. #Rozebloemen zoals rozen, lotusbloemen, kersenbloesems en flamingobloemen trekken vaak de aandacht met hun zachte en levendige kleuren. Roze heeft ook symbolische betekenissen. Het kan liefde, zachtheid, mededogen en zorgzaamheid vertegenwoordigen.

Bovendien wordt de kleur soms gebruikt om bewustwording te creëren voor #borstkanker en wordt het #rozelintje vaak geassocieerd met de strijd tegen deze ziekte. De esthetische aantrekkingskracht van roze wordt vaak gebruikt in marketing, mode en design om een gevoel van speelsheid, romantiek of zachtheid over te brengen.


Roze wordt vaak gebruikt in kinderkamers, mode, cosmetica en verschillende merklogo's. Kortom, roze is een veelzijdige en betekenisvolle kleur die door de geschiedenis heen een speciale plaats heeft ingenomen in kunst, cultuur en de samenleving.


Ondertussen ben ik achter de schermen heel hard aan het werk aan de zomercollectie 2024 voor #dameblanche en aan de wintercollectie 2023-2024 een tipje van de sluier kan ik oplichten meer nog niet :-)


Mijn interpretatie van #Barbie

tot morgen lieve lezers, een opmerking of suggestie is altijd welkom Liefs vie x


16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page